مقالات

چگونه از بدنه خودرو خود مراقبت کنیم؟

چگونه از بدنه خودرو خود مراقبت کنیم؟

بدنه خودرو پوسته بیرونی یا خارجی خودرو است و برای محافظت از قطعات داخلی خودرو و سرنشینان در برابر عوامل و برخوردها طراحی شده است. با گذشت زمان، بدنه خودرو می‌تواند آسیب‌های ناشی از تصادفات، قرار گرفتن در معرض آب و هوا و فرسودگی را تحمل کند. خوشبختانه راه‌هایی برای تعمیر بدنه خودرو و بازگرداندن آن به حالت اولیه وجود دارد.

انواع آسیب دیدگی بدنه خودرو:

انواع مختلفی از آسیب بدنه خودرو، ممکن است رخ دهد. برخی از رایج‌ترین صدمات عبارتند از فرورفتگی، خراش، زنگ زدگی، خوردگی و ترک و … که اکثر آنها قابل تعمیر هستند.

فرورفتگی‌ها:

فرورفتگی‌ها در اثر برخورد اجسامی مانند ماشین‌های دیگر، چرخ دستی‌های خرید یا تگرگ ایجاد می‌شوند. فرورفتگی‌ها می‌توانند کوچک یا بزرگ باشند و می‌توانند با استفاده از روش‌های مختلفی ترمیم شوند.

خراش:

در اثر مالش روی سطوح سخت مانند شاخه‌های درختان، ماشین‌های دیگر ایجاد می‌شوند. خراش ها می‌توانند سطحی یا عمیق باشند و می‌توان آنها را با استفاده از رنگ ناحیه آسیب دیده برطرف کرد.

زنگ:

زنگ زدگی در اثر قرار گرفتن در معرض آب و هوا ایجاد می شود که می تواند به مرور زمان باعث خوردگی فلز شود. همچنین می توان با برداشتن ناحیه آسیب دیده و جایگزینی آن با فلز جدید یا با استفاده از مبدل های زنگ زدگی یا بازدارنده برای جلوگیری از گسترش زنگ تعمیر کرد.

خوردگی:

خوردگی شبیه زنگ زدگی است، اما می‌تواند بر روی سایر مواد غیر از فلز مانند آلومینیوم و پلاستیک نیز تأثیر بگذارد. همچنین می‌توان با برداشتن ناحیه آسیب دیده و جایگزینی آن با مواد جدید یا استفاده از درمان‌های ضد خوردگی تعمیر کرد.

ترک‌ها:

ممکن است در اثر ضربه در بدنه خودرو ایجاد شوند و یکپارچگی ساختاری خودرو را تضعیف کنند. ترک‌ها را می‌توان با جوشکاری، پر کردن یا جایگزینی ناحیه آسیب دیده ترمیم کرد.

روش‌های تعمیر بدنه خودرو:

چگونه از بدنه خودرو خود مراقبت کنیم؟

روش‌های مختلفی برای تعمیر بدنه خودرو بسته به نوع و میزان آسیب دیدگی وجود دارد. برخی از متداول‌ترین روش‌ها عبارتند از: ترمیم فرورفتگی کم عمق با رنگ و جایگزینی.

نکاتی برای نگهداری از بدنه خودرو:

برای اینکه بدنه خودروی خود را در وضعیت خوبی نگه دارید و از آسیب جلوگیری کنید، چند نکته وجود دارد که باید رعایت کنید:

  • ماشین خود را به طور منظم بشویید تا کثیفی، زباله و سایر آلاینده‌هایی که می‌توانند باعث خراشیدگی و آسیب به رنگ شوند، پاک شود. برای جلوگیری از خراشیدگی رنگ از صابون کارواش باکیفیت و حوله‌های میکروفایبر استفاده کنید.
  • ماشین خود را در یک گاراژ یا منطقه سرپوشیده پارک کنید تا از آن در برابر عوامل محافظت شود و خطر آسیب ناشی از وسایل نقلیه و اشیاء دیگر را کاهش یابد. اگر فضای سرپوشیده در دسترس نیست، سعی کنید در یک مکان با سایه بان پارک کنید تا از آسیب آفتاب جلوگیری شود.
  • برای محافظت از رنگ در برابر اشعه ماوراء بنفش، باران اسیدی و سایر عوامل محیطی از پوشش‌های محافظ مانند پوشش‌های موم یا سرامیک استفاده کنید. این پوشش‌ها می‌توانند به جلوگیری از خط و خش و آسیب به رنگ کمک کنند و تمیز کردن خودرو را آسان‌تر کنند.
  • از رانندگی در جاده‌های سنگ‌ریزه یا زمین‌های ناهموار که می‌تواند به بدنه و قسمت زیرین خودرو آسیب برساند خودداری کنید. اگر باید در این نوع جاده‌ها رانندگی کنید، سعی کنید آهسته رانندگی کنید و از چاله‌ها و موانع دیگر دوری کنید.

استفاده از مواد شیمیایی خشن یا پاک کننده‌های ساینده روی بدنه خودرو ممنوع. زیرا باعث آسیب به رنگ و ایجاد خراش می‌شوند. برای تمیز کردن ماشین از پاک کننده‌های ملایم و پارچه‌های نرم استفاده کنید.

 

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *